Dünya mutfaklarına ait zengin içeriğimiz, tüm dünyadan lezzetli yemek tariflerini sizin için bir araya getiriyor. Farklı kültürlerin tadını evinizde yaşayın ve mutfakta unutulmaz bir dünya tatları serüvene çıkın

Doldurulmuş Tatlı Patates Kabuğu Tacos

Doldurulmuş Tatlı Patates Kabuğu Tacos

Bu doldurulmuş tatlı patates derili taco’lar, doyurucu ve renkli bir ana yemek için en sevilen taco malzemelerini tatlı patateslerle birleştirir. Üstlerine kıyılmış marul, kişniş, kırmızı soğan, avokado ve peynir koymayı ve limon dilimleri, salsa veya pico de gallo ile servis etmeyi seviyoruz. Yanında Meksika pirinci veya limonlu kişniş pirinci güzel olur.

gemide taco eti ve taco soslarıyla doldurulmuş tatlı patates kabukları
Hazırlık zamanı:
5 dakika
Pişirme Süresi:
35 dakika
Toplam zaman:
40 dakika
Porsiyon:
4

İçindekiler

  • 2 tatlı patates, her biri yaklaşık 10 ons

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

  • 3 yemek kaşığı taco baharatı, bölünmüş

  • 1 pound dana kıyma

  • 2 yemek kaşığı su

  • taco malzemeleri, rendelenmiş marul, doğranmış kişniş, kırmızı soğan dilimleri, avokado dilimleri, rendelenmiş peynir, limon dilimleri ve salsa veya pico de gallo gibi

Talimatlar

  1. Fırını önceden 400 derece F’ye (200 derece C) ısıtın ve bir fırın tepsisini folyoyla kaplayın.

  2. Her tatlı patatesi uzunlamasına ikiye bölün ve kesilen yüzeyleri ve kabukları zeytinyağıyla ovalayın. Yaklaşık 1 çorba kaşığı taco baharatını tatlı patateslerin üzerine eşit şekilde serpin ve kesilmiş tarafı aşağı bakacak şekilde hazırlanan tavaya yerleştirin.

  3. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kızartın, ardından çevirin ve patatesler çatalla yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika daha kavurmaya devam edin.

  4. Bu arada büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın. Kıymayı sıcak tavada kızarana ve ufalanana kadar pişirin ve karıştırın, bir spatula ile topakları kırın, 5 ila 8 dakika; fazla yağı boşaltın.

  5. Eti kalan 2 yemek kaşığı taco baharat karışımıyla serpin ve suyla karıştırın. Sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

  6. Kavrulmuş tatlı patatesleri bir kesme tahtası üzerine yerleştirin ve tatlı patates etinin çoğunu çıkarın, kabukların içinde yaklaşık 1/4 inçlik et bırakın. Tatlı patates etini ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin ve kıyma karışımına karıştırın.

  7. Her bir tatlı patates kabuğunu sığır eti ve tatlı patates karışımıyla doldurun ve hafifçe bastırarak doldurun. Doldurulmuş tatlı patates kabuklarını servis tabağına yerleştirin ve üzerine taco soslarını ekleyin.




Beslenme gerçekleri (porsiyon başına)

518 Kalori
27g Yağ
33g Karbonhidratlar
34g Protein

Beslenme gerçekleri
Tarif Başına Porsiyon
4
Kalori
518
% Günlük değer *
Toplam yağ
27g

%34

Doymuş yağ
8g

%42

Kolesterol
101mg

%34

Sodyum
617mg

%27

Toplam karbonhidrat
33g

%12

Diyet lifi
6g

%21

Toplam Şeker
10 gr
Protein
34g

%68

C vitamini
28mg

%31

Kalsiyum
90mg

%7

Ütü
5mg

%26

Potasyum
1197 mg

%25

* Yüzde Günlük Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Kalori ihtiyacınıza göre günlük değerleriniz daha yüksek veya daha düşük olabilir.

** Tüm içerikler için besin değeri bilgisi mevcut değildir. Miktar mevcut besin verilerine dayanmaktadır.

(-) Bu besin maddesi için şu anda bilgi mevcut değildir. Tıbbi açıdan kısıtlayıcı bir diyet uyguluyorsanız, bu tarifi kişisel tüketim için hazırlamadan önce lütfen doktorunuza veya kayıtlı diyetisyeninize danışın.



Kaynak: allrecipes

Leave A Reply

Your email address will not be published.