Doldurulmuş Tatlı Patates Kabuğu Tacos
Doldurulmuş Tatlı Patates Kabuğu Tacos
Bu doldurulmuş tatlı patates derili taco’lar, doyurucu ve renkli bir ana yemek için en sevilen taco malzemelerini tatlı patateslerle birleştirir. Üstlerine kıyılmış marul, kişniş, kırmızı soğan, avokado ve peynir koymayı ve limon dilimleri, salsa veya pico de gallo ile servis etmeyi seviyoruz. Yanında Meksika pirinci veya limonlu kişniş pirinci güzel olur.
İçindekiler
-
2 tatlı patates, her biri yaklaşık 10 ons
-
2 yemek kaşığı zeytin yağı
-
3 yemek kaşığı taco baharatı, bölünmüş
-
1 pound dana kıyma
-
2 yemek kaşığı su
-
taco malzemeleri, rendelenmiş marul, doğranmış kişniş, kırmızı soğan dilimleri, avokado dilimleri, rendelenmiş peynir, limon dilimleri ve salsa veya pico de gallo gibi
Talimatlar
-
Fırını önceden 400 derece F’ye (200 derece C) ısıtın ve bir fırın tepsisini folyoyla kaplayın.
-
Her tatlı patatesi uzunlamasına ikiye bölün ve kesilen yüzeyleri ve kabukları zeytinyağıyla ovalayın. Yaklaşık 1 çorba kaşığı taco baharatını tatlı patateslerin üzerine eşit şekilde serpin ve kesilmiş tarafı aşağı bakacak şekilde hazırlanan tavaya yerleştirin.
-
Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kızartın, ardından çevirin ve patatesler çatalla yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika daha kavurmaya devam edin.
-
Bu arada büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın. Kıymayı sıcak tavada kızarana ve ufalanana kadar pişirin ve karıştırın, bir spatula ile topakları kırın, 5 ila 8 dakika; fazla yağı boşaltın.
-
Eti kalan 2 yemek kaşığı taco baharat karışımıyla serpin ve suyla karıştırın. Sıvı buharlaşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
-
Kavrulmuş tatlı patatesleri bir kesme tahtası üzerine yerleştirin ve tatlı patates etinin çoğunu çıkarın, kabukların içinde yaklaşık 1/4 inçlik et bırakın. Tatlı patates etini ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin ve kıyma karışımına karıştırın.
-
Her bir tatlı patates kabuğunu sığır eti ve tatlı patates karışımıyla doldurun ve hafifçe bastırarak doldurun. Doldurulmuş tatlı patates kabuklarını servis tabağına yerleştirin ve üzerine taco soslarını ekleyin.
Beslenme gerçekleri (porsiyon başına)
518 | Kalori |
27g | Yağ |
33g | Karbonhidratlar |
34g | Protein |
Beslenme gerçekleri | |
---|---|
Tarif Başına Porsiyon 4 |
|
Kalori 518 |
|
% Günlük değer * | |
Toplam yağ 27g |
%34 |
Doymuş yağ 8g |
%42 |
Kolesterol 101mg |
%34 |
Sodyum 617mg |
%27 |
Toplam karbonhidrat 33g |
%12 |
Diyet lifi 6g |
%21 |
Toplam Şeker 10 gr |
|
Protein 34g |
%68 |
C vitamini 28mg |
%31 |
Kalsiyum 90mg |
%7 |
Ütü 5mg |
%26 |
Potasyum 1197 mg |
%25 |
* Yüzde Günlük Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Kalori ihtiyacınıza göre günlük değerleriniz daha yüksek veya daha düşük olabilir.
** Tüm içerikler için besin değeri bilgisi mevcut değildir. Miktar mevcut besin verilerine dayanmaktadır.
(-) Bu besin maddesi için şu anda bilgi mevcut değildir. Tıbbi açıdan kısıtlayıcı bir diyet uyguluyorsanız, bu tarifi kişisel tüketim için hazırlamadan önce lütfen doktorunuza veya kayıtlı diyetisyeninize danışın.
ESHA Araştırma Veritabanı tarafından desteklenmektedir © 2018, ESHA Araştırma A.Ş. Her hakkı saklıdır