Dünya mutfaklarına ait zengin içeriğimiz, tüm dünyadan lezzetli yemek tariflerini sizin için bir araya getiriyor. Farklı kültürlerin tadını evinizde yaşayın ve mutfakta unutulmaz bir dünya tatları serüvene çıkın

Izgara Elma ve Chili Crisp ile Hamburger

Izgara Elma ve Chili Crisp ile Hamburger

Izgara elmalı ve kırmızı biberli bu hamburgerler hem sulu hem de lezzetli. Yaz ızgaralarınız için, ızgara tatlı ekşi elmalar, kalın kesilmiş soğan ve kırmızı biberli mayonez ile dana köftelerini yükseltin.

ızgara soğan ve ızgara elma ile hamburgerin yakın çekimi
Hazırlık zamanı:
10 dakika
Pişirme Süresi:
15 dakika
Toplam zaman:
25 dakika
Porsiyon:
4

İçindekiler

  • 2 kırmızı elmalarözlü (Fuji, Gala veya Pink Lady gibi)

  • 1 pound dana kıyma

  • 1/4 bardak ince kuru galeta unu

  • 1 yemek kaşığı artı 2 çay kaşığı biber gevrekbölünmüş, artı servis için daha fazlası

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 2 (1/3 inç) dilimler kırmızı soğan

  • 4 Hamburger ekmekleri

  • 1/4 bardak mayonez

Talimatlar

  1. 8 (1/4 inç kalınlığında) dilimler oluşturmak için mandolin dilimleyici kullanarak 1 elmayı dilimleyin. 1/2 bardak rendelenmiş elma elde etmek için kalan artıkları ve ikinci elmanın tamamını veya bir kısmını parçalayın. Nemin bir kısmını çıkarmak için rendelenmiş elmayı sıkın. Kalan elmayı başka bir kullanım için ayırın.

  2. Dış mekan ızgarasını orta ısıya kadar önceden ısıtın (350 ila 375 derece F (175 ila 190 derece C)).

  3. Kıymayı, ekmek kırıntılarını, 1 çorba kaşığı kırmızı biberi, tuzu ve 1/2 bardak rendelenmiş elmayı bir kasede birleştirin. Çapı 4 inç olan 4 (1/2 inç kalınlığında) köfteye şekil verin. Karışım ıslak olabileceğinden köfteleri sıkıca paketlediğinizden emin olun.

  4. Izgara ızgarasını yağlayın. Köftelerin merkezlerine yerleştirilen anında okunan bir termometre 160 derece F (71 derece C), 10 ila 13 dakika okuyana kadar, köfteleri örtün, dikkatlice yarıya kadar çevirin. Soğan dilimlerini yarıya kadar çevirerek 8 ila 10 dakika ızgara yapın. Elma dilimlerini yarıya kadar çevirerek 4 ila 5 dakika ızgara yapın. İsterseniz çörekleri ızgarada kızartın, yanlarını aşağıya doğru kesin, kızarana kadar 1 ila 2 dakika. Soğanlar işlenecek kadar soğuduğunda halkaları ayırın.

  5. Mayonezi ve kalan 2 çay kaşığı kırmızı biberi küçük bir kasede karıştırın. Çöreklerin üzerine mayonez karışımını sürün ve köfte, soğan ve elma dilimleriyle doldurun. İlave kırmızı biberle servis yapın

    Editörden:

    Sulu burgerler için yüzde 80 yağsız/yüzde 20 yağlı kıyma kullanın.




Beslenme gerçekleri (porsiyon başına)

684 Kalori
35g Yağ
51g Karbonhidratlar
39g Protein

Beslenme gerçekleri
Tarif Başına Porsiyon
4
Kalori
684
% Günlük değer *
Toplam yağ
35g

%46

Doymuş yağ
10 gr

%50

Kolesterol
108mg

%36

Sodyum
856mg

%37

Toplam karbonhidrat
51g

%19

Diyet lifi
4g

%15

Toplam Şeker
14g
Protein
39g

%77

C vitamini
7mg

%8

Kalsiyum
156mg

%12

Ütü
6mg

%32

Potasyum
727mg

%15

* Yüzde Günlük Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Kalori ihtiyacınıza göre günlük değerleriniz daha yüksek veya daha düşük olabilir.

** Besin bilgisi tüm içerikler için mevcut değildir. Miktar mevcut besin verilerine dayanmaktadır.

(-) Bu besin maddesi için şu anda bilgi mevcut değildir. Tıbbi açıdan kısıtlayıcı bir diyet uyguluyorsanız, bu tarifi kişisel tüketim için hazırlamadan önce lütfen doktorunuza veya kayıtlı diyetisyeninize danışın.



Kaynak: allrecipes

Leave A Reply

Your email address will not be published.