New York Strip Steak au Poivre
New York Strip Steak au Poivre
Bu New York şeritli biftek au poivre kesinlikle biber sevenler içindir. Fransız aşçıların soslarla arası iyidir ve zengin, lezzetli “au poivre” sosu (biberle birlikte) hızla bir araya gelir. Fransız aşçıların yaptığı gibi yapın ve pişirmeye başlamadan önce malzemeleri hazırlayın ve ölçün. Mizansenini yaptığın için çok mutlu olacaksın.
İçindekiler
-
2 (12 ons) New York şerit biftekleri
-
1/2 çay kaşığı Deniz tuzuveya tatmak
-
2 yemek kaşığı tüm karabiber
-
1 yemek kasigi tuzsuz tereyağı
-
1 yemek kasigi zeytin yağı
-
1/4 bardak kıyılmış arpacık soğanı
-
4 sarımsak karanfilkıyılmış
-
3 sürgün taze kekikayrıca garnitür için daha fazlası (isteğe bağlı)
-
1/3 bardak konyak
-
1 bardak yoğun krema
Talimatlar
-
Biftekleri kağıt havluyla kurulayın; her iki tarafını da deniz tuzuyla tatlandırın.
-
Biberleri bütün olarak tahta bir kesme tahtası üzerine yerleştirin ve karabiberleri demir tava veya ağır tavayla kırın. Biber tanelerini hafifçe dövün, ardından biber taneleri oldukça homojen ve öğütülmüş karabiberden daha kaba hale gelinceye kadar kesme tahtası üzerinde dairesel bir hareketle karabiberleri ovalayın. Bifteğin her iki tarafına da kırık biberi bastırın; yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
-
Tereyağı ve zeytinyağını 10 inçlik demir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın. Tereyağının cızırdaması durduğunda ve yağ sıcak olduğunda, ısıyı orta dereceye düşürün ve biftekleri dikkatlice sıcak yağa ekleyin. Yan başına yaklaşık 3 dakika veya ortasına yakın bir yere yerleştirilen anında okunan bir termometre, orta-az pişmiş için 120 derece F (50 derece C) okuyana kadar pişirin.
-
Biftekleri tavadan çıkarın; Sıcak tutmak için alüminyum folyolu çadır. Aynı tavaya, orta-düşük ateşte, kıyılmış arpacık soğanlarını ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarımsak ve kekik dallarını ekleyin; kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 saniye pişirin.
-
Tavayı ocaktan alın ve konyağı yavaş ve dikkatli bir şekilde dökün (konyakın aşırı ısınması veya çok hızlı eklenmesi tutuşmasına neden olabilir). Tavayı brülöre geri koyun ve birleştirmek için karıştırın. Sıvı buharlaşana kadar pişirin.
-
Kremayı karıştırın; Sos kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirmeye devam edin.
-
Servis yapmak için servis tabağına sosu yayın. Biftekleri çapraz olarak ince dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin. İstenirse ilave kekik dallarıyla süsleyin.
Cook’un Notu
Elinizde bulunan karabiberi kullanın. Yeşil, beyaz ve karabiber karışımı güzel ama gerekli değil.
120 derece F (50 derece C) iç sıcaklık, güzel, orta az pişmiş bir biftek verir. Daha az pişmiş tercih ederseniz, her iki tarafa da yaklaşık birer dakika pişirme süresi ekleyin. Yanmayı önlemek için tavanın ısısını daha da azaltmanız gerekebilir.
Beslenme gerçekleri (porsiyon başına)
838 | Kalori |
65g | Yağ |
6g | Karbonhidratlar |
47g | Protein |
Beslenme gerçekleri | |
---|---|
Tarif Başına Porsiyon 4 |
|
Kalori 838 |
|
% Günlük değer * | |
Toplam yağ 65g |
%84 |
Doymuş yağ 31g |
%156 |
Kolesterol 209mg |
%70 |
Sodyum 392mg |
%17 |
Toplam karbonhidrat 6g |
%2 |
Diyet lifi 1g |
%4 |
Toplam Şeker 3g |
|
Protein 47g |
%93 |
C vitamini 3mg |
%3 |
Kalsiyum 81mg |
%6 |
Ütü 5mg |
%25 |
Potasyum 750mg |
%16 |
* Yüzde Günlük Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Kalori ihtiyacınıza göre günlük değerleriniz daha yüksek veya daha düşük olabilir.
** Tüm içerikler için besin değeri bilgisi mevcut değildir. Miktar mevcut besin verilerine dayanmaktadır.
(-) Bu besin maddesi için şu anda bilgi mevcut değildir. Tıbbi açıdan kısıtlayıcı bir diyet uyguluyorsanız, bu tarifi kişisel tüketim için hazırlamadan önce lütfen doktorunuza veya kayıtlı diyetisyeninize danışın.
ESHA Araştırma Veritabanı tarafından desteklenmektedir © 2018, ESHA Araştırma A.Ş. Her hakkı saklıdır