Dünya mutfaklarına ait zengin içeriğimiz, tüm dünyadan lezzetli yemek tariflerini sizin için bir araya getiriyor. Farklı kültürlerin tadını evinizde yaşayın ve mutfakta unutulmaz bir dünya tatları serüvene çıkın

New York Strip Steak au Poivre

New York Strip Steak au Poivre

Bu New York şeritli biftek au poivre kesinlikle biber sevenler içindir. Fransız aşçıların soslarla arası iyidir ve zengin, lezzetli “au poivre” sosu (biberle birlikte) hızla bir araya gelir. Fransız aşçıların yaptığı gibi yapın ve pişirmeye başlamadan önce malzemeleri hazırlayın ve ölçün. Mizansenini yaptığın için çok mutlu olacaksın.

Kalaylı bir tabakta dilimlenmiş bifteğin havai görünümü
Hazırlık zamanı:
25 dakika
Pişirme Süresi:
15 dakika
Toplam zaman:
40 dakika
Porsiyon:
4

İçindekiler

  • 2 (12 ons) New York şerit biftekleri

  • 1/2 çay kaşığı Deniz tuzuveya tatmak

  • 2 yemek kaşığı tüm karabiber

  • 1 yemek kasigi tuzsuz tereyağı

  • 1 yemek kasigi zeytin yağı

  • 1/4 bardak kıyılmış arpacık soğanı

  • 4 sarımsak karanfilkıyılmış

  • 3 sürgün taze kekikayrıca garnitür için daha fazlası (isteğe bağlı)

  • 1/3 bardak konyak

  • 1 bardak yoğun krema

Talimatlar

  1. Biftekleri kağıt havluyla kurulayın; her iki tarafını da deniz tuzuyla tatlandırın.

  2. Biberleri bütün olarak tahta bir kesme tahtası üzerine yerleştirin ve karabiberleri demir tava veya ağır tavayla kırın. Biber tanelerini hafifçe dövün, ardından biber taneleri oldukça homojen ve öğütülmüş karabiberden daha kaba hale gelinceye kadar kesme tahtası üzerinde dairesel bir hareketle karabiberleri ovalayın. Bifteğin her iki tarafına da kırık biberi bastırın; yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.

  3. Tereyağı ve zeytinyağını 10 inçlik demir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın. Tereyağının cızırdaması durduğunda ve yağ sıcak olduğunda, ısıyı orta dereceye düşürün ve biftekleri dikkatlice sıcak yağa ekleyin. Yan başına yaklaşık 3 dakika veya ortasına yakın bir yere yerleştirilen anında okunan bir termometre, orta-az pişmiş için 120 derece F (50 derece C) okuyana kadar pişirin.

  4. Biftekleri tavadan çıkarın; Sıcak tutmak için alüminyum folyolu çadır. Aynı tavaya, orta-düşük ateşte, kıyılmış arpacık soğanlarını ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarımsak ve kekik dallarını ekleyin; kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 saniye pişirin.

  5. Tavayı ocaktan alın ve konyağı yavaş ve dikkatli bir şekilde dökün (konyakın aşırı ısınması veya çok hızlı eklenmesi tutuşmasına neden olabilir). Tavayı brülöre geri koyun ve birleştirmek için karıştırın. Sıvı buharlaşana kadar pişirin.

  6. Kremayı karıştırın; Sos kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirmeye devam edin.

  7. Servis yapmak için servis tabağına sosu yayın. Biftekleri çapraz olarak ince dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin. İstenirse ilave kekik dallarıyla süsleyin.

    Cook’un Notu

    Elinizde bulunan karabiberi kullanın. Yeşil, beyaz ve karabiber karışımı güzel ama gerekli değil.

    120 derece F (50 derece C) iç sıcaklık, güzel, orta az pişmiş bir biftek verir. Daha az pişmiş tercih ederseniz, her iki tarafa da yaklaşık birer dakika pişirme süresi ekleyin. Yanmayı önlemek için tavanın ısısını daha da azaltmanız gerekebilir.




Beslenme gerçekleri (porsiyon başına)

838 Kalori
65g Yağ
6g Karbonhidratlar
47g Protein

Beslenme gerçekleri
Tarif Başına Porsiyon
4
Kalori
838
% Günlük değer *
Toplam yağ
65g

%84

Doymuş yağ
31g

%156

Kolesterol
209mg

%70

Sodyum
392mg

%17

Toplam karbonhidrat
6g

%2

Diyet lifi
1g

%4

Toplam Şeker
3g
Protein
47g

%93

C vitamini
3mg

%3

Kalsiyum
81mg

%6

Ütü
5mg

%25

Potasyum
750mg

%16

* Yüzde Günlük Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Kalori ihtiyacınıza göre günlük değerleriniz daha yüksek veya daha düşük olabilir.

** Tüm içerikler için besin değeri bilgisi mevcut değildir. Miktar mevcut besin verilerine dayanmaktadır.

(-) Bu besin maddesi için şu anda bilgi mevcut değildir. Tıbbi açıdan kısıtlayıcı bir diyet uyguluyorsanız, bu tarifi kişisel tüketim için hazırlamadan önce lütfen doktorunuza veya kayıtlı diyetisyeninize danışın.



Kaynak: allrecipes

Leave A Reply

Your email address will not be published.