Americano Kokteyl Tarifi | YUMRUK
Adının sizi yanıltmasına izin vermeyin: Americano’nun mirası açıkça İtalyan’dır. 19. yüzyılda Milano-Torino’dan doğdu (Milano’dan Campari ve buz üzerinde Torino’dan kırmızı vermut eşit parçalar)o yüzyılda, sodayla doldurulmuş ve turuncu bir dokunuşla süslenmiş bu kokteylin, bazıları tarafından İtalya’da Yasak sırasında “la dolce vita” arayan Amerikalı turistlerin tercih ettiği içecek olduğuna inanılıyor. Ağır siklet kuzeni Negroni günümüzün kokteyl dünyasında daha fazla geçerliliğe sahip olsa da Americano çok geride değil.
İçindekiler
Porsiyon: 1
-
1 1/2 ons Campari
-
1 1/2 ons tatlı vermut
-
soda
Garnitür: portakal dilimi veya portakal kabuğu
Talimatlar
- Bir Collins veya rock bardağına Campari ve tatlı vermut ekleyin.
- Buz ekleyin ve üzerine soda ekleyin.
- Portakal dilimi veya portakal kabuğu ile süsleyin.
Editörün Notu
Bir Americano her çeşit tatlı vermutla iyi uyum sağlar, ancak biz Carpano Antica’yı tercih ediyoruz. Bir tutam olarak Martini & Rossi, daha verimli olsa da iyi bir alternatiftir.